Ο καρφάς

Μόλις 7 χιλ. από το λιμάνι  της Χίου και 4 Χιλ. από το αεροδρόμιο, βρίσκεται η αμμώδης παραλία του Καρφά. Ο Καρφάς είναι μια από τις πιο γνωστές και κοσμοπολίτικες και δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, που προσελκύει κυρίως τουρίστες, καθώς η περιοχή είναι το πιο μεγάλο τουριστικό θέρετρο του νησιού. Είναι μια από τις ελάχιστες παραλίες του νησιού που είναι οργανωμένη όσο αφορά υπηρεσίες και διασκέδαση. Η ακτή είναι μεγάλη, σκεπασμένη με ψιλή, χρυσαφένια άμμο και τα νερά πολύ ρηχά και ζεστά, γι αυτό και συγκεντρώνει πολύ κόσμο.

Η παραλία του Καρφά περιτριγυρίζεται από μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των τουριστών. Η κεντρική θέση του Καρφά είναι μια τέλεια αφετηρία για να ανακαλύψει το νησί. Στον κεντρικό δρόμο μπορείτε να βρείτε τα ενοικιαζόμενα agapios για μοτοσικλέτες Μοτοσυκλετες, Δικυκλα, Μοτοποδηλατα, Γουρουνες και Ποδηλατα . Αν σας αρέσει η ποδηλασία μπορείτε να νοικιάσετε και ποδήλατα και να απολαύσετε τον καρφά και τον γειτονικό Κάμπο.

Χίος

Η Χίος, το μυροβόλο νησί του Ομήρου, χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία. Έχει μια άγρια ομορφιά και πολλές αντιθέσεις. Διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες που συνδυάζουν υπέροχες ακτές και μαγευτική θάλασσα. Είτε είστε λάτρεις της αμμουδιάς είτε του βότσαλου, μπορείτε να βρείτε την ιδανική παραλία για εσάς. Τόσο η Βόρεια όσο και η Νότια Χίος έχει χωριά χτισμένα σε πεδιάδες ή σε βράχους και χωριά παραθαλάσσια. Χωριά που η ιστορία τους χάνεται στο βάθος των αιώνων, που έχουν τη δική τους κληρονομιά. Με κάθε ενοικίαση δικύκλου δίνεται δωρεάν και ένας χάρτης ειδικών διαδρομών στο νησί.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα των προϊστορικών χρόνων που κοσμούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου, τα απομεινάρια των αρχαίων ναών, τα μεσαιωνικά χωριά στο νότιο μέρος του νησιού, οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, το μουσουλμανικό τέμενος στο κέντρο της πόλης, το κάστρο και ο περίφημος Κάμπος της Χίου με τα γενοβέζικης αρχιτεκτονικής και τεχνοτροπίας αρχοντικά μαρτυρούν τον πολύπλοκο και ιδιόμορφο χαρακτήρα του νησιού.  Ο συνδυασμός του αιγαιοπελαγίτικου μπλε με το πράσινο του χιώτικου Κάμπου δημιουργεί μία αρμονική συνύπαρξη που θα σας οδηγήσει σε ατελείωτες ώρες περιήγησης. Οι επιλογές σας, απεριόριστες και συναρπαστικές!

 

Facebook page

Πληροφορίες

Chios Rent a moto
Αγάπιος Φεγγάρας
 Χίος, Καρφάς
Τηλ: 22710 33036
Τηλ 2: 22710 33003
Κινητό: 6948530613
Email: [email protected]